תקופת משכב הלידה והנקה- כיצד ניתן להגביר כמויות חלב?

איך להגביר את ייצור החלב? האם ניתן לייעל את תהליך ייצור החלב באופן טבעי? כולם אומרים שכדי להגביר חלב אם יש לבצע שאיבות מרובות, אך מה קורה כשזה לא עובד? ומה עם נשים שלא רוצות להשתעבד כל היום לשאיבות, מה הן כן יכולות לעשות כדי לייעל את תהליך ייצור החלב?

האם אי פעם יצא לך לשמוע אמא אומרת “אני לא מצליחה להניק”? ומה עם המשפט “אין לי מספיק חלב”?

לאורך השנים נתקלתי בנשים רבות שחוו קושי בהנקה, הן הגיעו מוכנות, קראו את כל הטיפים האפשריים כדי להגביר את החלב, נמנעו ממאכלים הידועים כמייבשי חלב, השתעבדו לשאיבות ועדיין לא הצליחו להגיע לכמויות חלב מספקות. אם כך, מה עושים במצבים הללו?

כיצד נכון לטפל בקשיי הנקה?
לפני שאפרוש בפניך את הדרכים להגברת ייצור החלב יש להבין כי אישה אחרי לידה עוברת תהליכים רבים, הן הורמונליים, הן נפשיים והן פיזיים.

מיד אחרי הריון ולידה אישה נכנסת לתקופת משכב הלידה, גופה מתחיל להתאושש כאשר לכל הנתונים הללו השלכות גם על ההנקה.

ישנן נשים שמצליחות להניק בקלות כאשר אחרות נתקלות בקשיים שיכולים לבא לידי ביטוי במיעוט חלב אם, דלקות בשד (מסטיטיס), קושי של התינוק ביניקה הגורמת לפצעים, חוסר איזון הורמונאלי ועוד.

מניסיוני הרב כמטפלת ברפואה הסינית ומומחית לפוריות, הריון ולידה, כדי להגביר את כמות החלב יש לטפל בשורש הבעיה ורק אז לייעל את תהליך, כשהולכים בדרך זו התוצאות הן לא רק מהירות יותר, אלא יוצרות בשינוי לאורך זמן.

אם כך, איך יודעים מה גורם לקושי בהנקה, מה עושים כדי לפתור זאת?

Lactation

מה יכולה להיות הסיבה למיעוט חלב?

קושי בייצור חלב אם יכול לנבוע מכמה גורמים:

חוסר איזון הורמונאלי – מדובר במצב שבו ייצור ההורמונים בגוף האחראים על תפקודו התקין של הגוף אינו תקין. חוסר איזון הורמונאלי יכול לבא לידי ביטוי ברמות נמוכות של פרולקטין או חוסר איזון של בלוטת התריס, גם שינויים ברמות האסטרוגן ופרוגסטורון עלולים להשפיע על רמת הפרולקטין בגוף. בדיקות דם לצד ייעוץ רפואי וטיפול ברפואה המשלימה יכול לפתור את הבעיה ולהחזיר את הגוף לקדמותו. נשים שאינן מטפלות בבעיה נוטות לסבול מבעיות נוספות כמו נשירת שיער, פצעים, גרד ועוד ולכן יש לתת לגוף מענה לבעיה – ראוי לציין כי ברוב המקרים הרפואה האלטרנטיבית, ובדגש על צמחי המרפא הסיניים, נותנת מענה לבעיה בדרך הטבעית.

הנקה לא נכונה – יניקה לא טובה של היילוד יכולה לגרום למיעוט חלב. גוף האישה חכם ויודע לזהות מהי הכמות הנדרשת בהתאם לקצב וכמות היניקות ומייצר חלב בהתאם. ככל שהיילוד ינק יותר חלב, או שהאם תשאב יותר חלב יביא הדבר לכדי הגברת חלב אם. באילו מקרים זה לא עובד? אם היילוד יונק לא נכון יכול להיווצר מצב שהוא לא מגרה מספיק את בלוטות החלב ולכן כמות ייצור החלב עלול לרדת. במקרים אלו מומלץ להיעזר ביועצת הנקה מוסמכת לקבלת כלים ומיומנויות במטרה לשפר ולייעל את ההנקה גם אם את שואבת, שאיבת חלב בצורה נכונה דורשת התייעצות.

תזונה – ישנם מזונות העלולים לפגוע בתהליך ייצור החלב ולכן מומלץ להימנע מאכילתם כבר בסוף ההיריון. מאכלים שמומלץ להימנע מאכילתם: מרווה, נענע ומנטה, קורנית (Thyme) ופטרוזיליה. במקביל יש לשים לב על אכילה מאוזנת ומסודרת מכל אבות המזון וזאת בנוסף להקפדה על שתייה של מים כדי שהגוך ייצר את כמות החלב הדרושה לתינוק.

חוסר שינה – מדובר בתקופה לא פשוטה ומאתגרת ועם זאת חשוב למצוא את הזמן לתת לגוף לנוח. בזמן מנוחה גופך רגוע, מתחזק ומחדש מאגרים כאשר אחד הדברים החשובים לייצור החלב הוא דווקא שינה. לאימהות המתקשות להירדם לאורך היום מומלץ לנסות טכניקות שינה, לעמעם את האור או לשמוע מוזיקה מרגיעה.

דלקות בשד (מסטיטיס) – תגובה דלקתית ברקמת השד האופיינית לנשים מניקות המתבטאת בכאב, אדמומיות ונפיחות בשד. לעתים ישנה תחושה כללית רעה הדומה לשפעת, צמרמורות וחום גבוה. במקרים אלו מומלץ להיוועץ עם יועצת הנקה שתנחה אותך כיצד להניק נכון ובמקביל, ובמידת הצורך, לטפל בתרופות אנטי דלקתיות, כאשר גם דיקור וצמחים מהרפואה הסינית יכולים לתת מענה לבעיה.

לשון קשורה – תופעה מולדת בה לשון היילוד מחוברת לתחתית הפה ומגבילה את תנודות הלשון. מצב זה עלול להוביל לכאבים בהנקה, להנקות קצרות ולפעמים גם לקושי מצד היילוד לינוק ולהוציא חלב. התרת הלשון מתבצעת ברוב המקרים בהליך פשוט על ידי רופא מומחה.

הרפואה הסינית יכולה לעזור לנשים לייעל את תהליך ההנקה, אך קודם לכן המלצתי לאישה החווה מיעוט חלב אם היא להיפגש עם יועצת הנקה בכדי לבחון את האופן בו היא מניקה.

כיצד הרפואה הסינית יכולה לעזור?

הרפואה הסינית מציעה מגוון דרכי טיפול לנשים החוות קושי בייצור חלב אם, כאשר במרפאתי אני משלבת טיפולי דיקור לצד פורמולות 100% טבעיות העשויות מצמחי מרפא במטרה להגביר את ייצור החלב. המטרה היא לטפל בסימפטום המקשה על זרימת החלב, לחזק את גוף האישה ולהשתמש בצמחים המעודדים ייצור חלב. חשוב מאוד להסתכל על האישה כמכלול – על תהליך הלידה שעברה ואופי ההיריון אשר משפיעים על תקופת הפוסט פארטום, ולהתאים פורמולה העובדת על השורש.

דיקור סיני– הדיקור עובד על ערוצים אשר זורמים לכיוון השדיים וזאת במטרה לפתוח חסימות או לחזק במצב של חסר. הדיקור נעשה בעיקר בגפיים, בטן וגב כאשר לרוב נדרשים מספר טיפולים כדי לשפר את המצב.

צמחי מרפא – ברפואת הצמחים הסיניים ישנם צמחי מרפא רבים, כאשר המטרה היא להשתמש באלו שגם מחזקים את גוף האישה וגם מגבירים את ייצור החלב. הצמחים בהם אני משתמשת ידועים כגלקטוגוגים – כלומר מגבירים ייצור חלב, כאשר בנוסף אליהם אני משתמשת בצמחים שתומכים ומשקמים את האישה אחרי הלידה.

Mama Flow כמוסות צמחיות טבעיות להגברת ייצור חלב אם

ישנם צמחי מרפא רבים ברפואה הסינית, כאשר במקרה של הגברת חלב בצד אחד אם חשוב להשתמש בתרכובת הנכונה.

קפסולות להגברת ייצור חלב אם Mama Flow וייעול תהליך ההנקה מסדרת Leaf of Life עובדות בשני מישורים.

הראשון, תומך ומשקם את האישה אחרי לידה בכדי שהגוף יוכל לייצר יותר חלב, השני הינו סימפטומטי, צמחים הנקראים גלקטגוגים אשר עובדים באופן ממוקד על בלוטות החלב בשד ומגבירים חלב אם.

התרכובת הייחודית על מאמא פלו הנוצרת משילוב הצמחים גם מחזקת את גוף האישה וגם מאפשרת למשאבים הטבעיים של הגוף לייצר חלב אם.

שיתוף

הישארו בקשר

הירשמו עכשיו וחסכו 10%!

קבלו הצעות בלעדיות, אירועי משלוח חינם, עצות בריאות מומחים ועוד על ידי הרשמה לאימייל המבצעים שלנו.

יש לכם שאלה?

נשמח לשמוע

או
המידע הכלול באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי מגורם מקצועי מוסמך, אין לראותו כהמלצה ו/או הוראה ו/או עצה לשימוש במוצרים ו/או לשינוי או הורדה של תרופה כלשהי ו/או להוות הצהרה לגבי יעילות המוצרים או תכונותיהם. המוצרים לא הוכחו מדעית ואינם מיועדים לשמש כתחליף לייעוץ רפואי פרטני או אחר. השימוש במוצרים עשוי להוביל לתוצאות שונות מאדם לאדם, והמשתמשים מוותרים בזאת על כל טענה, תביעה או דרישה מהחברה בהקשר זה. מוצריה של חברת ליף אוף לייף מבית נעמי דרור אינם תרופות וגם הם אינם מהווים תחליף לכל תרופה או שימוש אחר מגורם רפואי מקצועי מוסמך. אין בתמונות שבאתר זה כדי להוות מצג או התחייבות כלשהם באשר ליעילות המוצרים.
פתיחת צ'אט
1
צריכים עזרה?
שלום! אפשר לעזור?
דילוג לתוכן